Van 14 oktober tot 14 december zijn wij onderweg in Australië. Lees in deze blog onze ervaringen Down Under!

woensdag 14 november 2007

dag 31 Sydney

Vanuit Rydalmere een wijk in Sydney ongeveer 16 km bij de camping vandaan zijn wij op de Ferry gestapt richting Sydney haven. Omdat wij als een van de eersten aan boord stapten hadden wij een mooie plaats vooraan zodat je bij het binnenvaren in de haven van Sydney de skyline in het bijzonder het Opera House en de Harbour bridge goed konden zien. Het Opera House is over de gehele wereld bekend met de witte halfronde en puntige daken en is een belangrijke icoon van Australië. Het heeft veel weg van een zeilschip dat drijft op het water. Het complex bestaat uit meerdere zalen. De grootse zaal heeft 2500 zitplaatsen. Om dit complex hebben wij heen gelopen en zo had je een prachtig uitzicht over het water naar de vaste wal van Sydney en op de Harbour Bridge. In de haven was er ook de mogelijkheid om met een razend snelle “Jet” boot een tochtje te maken naar open zee en diverse trips met zeilboten en catamaran. Er was een botanische tuin naast het Opera House en een ca. 2 km lange boulevard met winkels, eet en drink gelegenheid. Entertainment was aanwezig en vooral een aboriginal was erbij die een knap geluid kon laten horen uit de didgiridoo. Na dit alles op de boulevard zijn wij lopend naar de Harbour bridge gegaan ondertussen warm en zonnig geworden. De Harbour bridge is net als het Opera House een van de iconen van Australië. Vooral tijdens de viering van Nieuwjaar is deze imposante brug een enorme trekpleister vanwege het spectaculaire vuurwerk dat vanaf de brug wordt afgestoken. Deze brug kun je te voet of per fiets oversteken, maar voor de ultieme kick en het mooiste uitzicht klim je naar de top! De klim naar de top is onder begeleiding van een ervaren gids en duurt een dergelijk 3 tot 4 uur en hij verteld over de details de brug en omgeving want met helder weer kun je wel 100 km ver kijken. Het begin van de klim is al heel spannend . Via ladders bereik je het startpunt tussen de twee grote bogen op een hoogte van 116m! Maar je gaat nog verder want het hoogtepunt van de brug is 134m boven zeeniveau. Wij hebben wel een prachtige wandeling over de brug gemaakt en in een toren geklommen en van bovenaf hadden wij ook een prachtig uitzicht over alles en door het heldere weer kon je ook heel goed ver zien. In deze toren was een tentoonstelling ingericht en er werd een film vertoond over de constructie van de brug. 10 jaar is er over gedaan om de brug te voltooien. (1922-1932)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anoniem zei

Hoi Jack en Annie
Ik geniet nogik niet helemaal of jullie de b elke keer als ik ulie verslagen lees. In dit verslag begrijp rug zelf nu hebben beklommen of niet.
Goede reis verder en blijf genieten. Naar dat doen jullie wel.

Ruud