Van 14 oktober tot 14 december zijn wij onderweg in Australiƫ. Lees in deze blog onze ervaringen Down Under!

zondag 18 november 2007

Dag 36 South Durras

Na een aantal tips van onze Australische camping buren zijn wij verder vertrokken naar het zuiden. Het kustgebied is rijk aan Aboriginal plaatsen, vissersdorpen en onbedorven kustplaatsjes. Een van de 1e stops was Huskisson aan de Jervis bay. Dit is een van de mooiste natuurlijke havens van Australiƫ met een Marine basis, National Park en kleine dorpjes naar men zegt met de witste zandstranden en het helderste water ter wereld! Langs deze baai en in het dorp hebben wij gewandeld en bij de steigers zwommen vele vissen. Onze camping in South Durras ligt aan de Batemans bay in het Murramarang NP. Van hieruit hebben wij een wandeling gemaakt in het park en langs het zandstrand van de baai en gezwommen in het kraakheldere water met hoge golven van de Tasman zee. Het strand hadden wij voor ons alleen! Terug op de camping kwamen de kangoeroes uit het bos vandaan waar zij tijdens het warmste deel van de dag verblijven om daarna het verse gras op de camping te eten. Met tientallen tegelijk stonden ze rondom onze camper zoveel hadden wij er tijdens ons reis nog niet gezien en van dichtbij. Ze aten zelfs een broodje met ons mee!

5 opmerkingen:

sjaak zei

Hi Skippies, Onze mail lukt niet, daarom via deze weg. Alles OK met ons, Nog maar 1 uur regen in 10 dagen gehad. We zijn nu in het hart v/h noordereiland, Tongariro NP, op 1100 m hoog met zicht op besneeuwde berg van 2200 m. Morgen wandelen en daarna naar de westkust. Geniet van alles en groetjes van de Kiwi's

Anoniem zei

Hoi

Prachtig de kangeoroes ze zijn daar in het wild nog tammer als bij ons in de dierentuin.
Australie is toch wel een prachtig land, het moest niet zo ver weg zijn. Nog veel plezier Dien en Roel

Anoniem zei

Hoi,

Wat leuk die kangaroes.

Groetjes N&B

Anoniem zei

Wat hebben jullie veel prachtige indrukken te verwerken en op te slaan in het brein. Gelukkig kunnen jullie veel foto's maken.
Geweldig met die kangaroes op de camping!
Groetjes Magda (ook voor de Kiwi's, mochten ze dit lezen)
Magda

Anoniem zei

Hey wereldreiziger. Het ziet er leuk uit. Wat zijn ze poezelig die kangaroes. Zijn jullie ook al een beetje verkleurd? Als ik zo de stukken lees, is het zeker de moeite waard.
Christine