Van 14 oktober tot 14 december zijn wij onderweg in Australië. Lees in deze blog onze ervaringen Down Under!

maandag 3 december 2007

Dag 50 Ballarat

Met het opkomen van de zon begon het geluid van de keverachtige insecten steeds luider te worden. Hoe warmer het op de dag wordt hoe harder het geluid en tot oorverdovends aan toe. Wij hebben in het begin van onze reis in de buurt van Brisbane dit verschijnsel ook al eens meegemaakt. Vanmorgen voordat wij vertrokken hebben wij vanuit het Aboriginal center een wandeling gemaakt. De wandeling ging langs een kreek en daar zagen wij weer vele papegaaien vooral witte met een gele kuif en kangoeroes die onder de bomen de schaduw opzochten. Langs de route stonden vele planten en struiken die vroeger door de Aboriginals gebruikt werden als voeding en geneesmiddel. Onderweg nog een stop gemaakt voor een bezoek aan een lavendel tuin hier groeide en bloeide vele verschillende soorten. Ballarat was omstreeks 1850 het belangrijkste gouddelver district. In het Souvereign Hill openluchtmuseum hebben wij kennis gemaakt met deze unieke periode uit de Australische geschiedenis. Hier zijn leuke straten ingericht met o.a. hotels, kruideniers, bakkers, hoefsmeden, kledingwinkels en nog veel meer. Het winkelpersoneel en de inrichting van de winkels is ook uit de tijd van vroeger. Door de straten lopen acteurs in stijl die het publiek vermaken met muziek maar ook predikers die voor het café staan en vertellen dat alcohol zo slecht is. s’Avonds zijn wij in dit goudzoekerstadje naar een indrukwekkende geluid- en lichtshow geweest. Dit gaat over een opstand onder goudzoekers die ontstaan is door hoge kosten van de vergunningen op de goudvelden. Goudzoekers verschansten zich achter zelf gebouwde stellingen. Deze opstand werd door 280 soldaten onderdrukt waarbij 22 goudzoekers de dood vonden. De publieke verontwaardiging was groot en leidde tot vrijspraak en afschaffing van het vergunningsysteem. Door alle effecten van licht, vuur en vuurwerk was dit een enerverend spektakel.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo jonge lui
Wat maken jullie wat mee zeg, om jaloers op te worden. Austalie is toch wel een prachtig land met veel afwisselingen en een prachtige flora en fauna. Dat missen we hier in Nederland. Daar staat tegenover, wij hebben hier bezienswaardigheden die je daar niet ziet.

Gr. Dien Roel

Anoniem zei

Hallo vrijbuiters,
Laat dat goud maar zitten daar. En laat een kangoeroetje ook daar bij z'n moeder. Jullie doen zoveel indrukken op daar, dat souveniers overbodig zijn.
Alvast een goede vlucht overmorgen!
Magda